IOK Zavidovići

Odbojkaški klub invalida “Zavidovići” osnovan je l997. godine kao jedna od sekcija Saveza za sport i rekreaciju invalida. Transformacija u klub desila se u novembru 2000-te godine kada smo istupili iz okvira Saveza za sport i rekreaciju zbog drugačijeg načina takmičenja i potrebe za osnivanjem kluba koga je Savez sjedeće odbojke BiH tražio.

Kroz klub je do sada prodefilovalo preko l30 igrača koji su imali namjeru da se bave igranjem ove vrste sporta da bi trenutno klub uspio da zadrži dvadeset sedam igrača,od kojih je dvadeset registriranih i sedam rekreativaca. Od 1997. godine pa sve do 2003. godine klub je igrao u drugoj ligi Saveza Sjedeće Odbojke BiH u konkurenciji 12 klubova.

U takmičarskoj sezoni 2003. godine nakon sjajnih partija klub zasluženo osvaja prvo mjesto i postajemo članom Premijer lige Saveza sjedeće odbojke BiH, čija smo članica bili sve do maja 2018. godine kada smo nakon punih 15 godina u Premijeri napustili elitno društvo. Jednu takmičarsku sezonu 2018/19 smo igrali Prvu ligu SSO BiH i nakon briljantnih 18 pobjeda ponovo se vratili u elitno društvo gdje i danas nastupamo.

U devetnaestogodišnjoj istoriji postojanja klub je osvojio mnogo trofeja.

Lige
Prva liga-Sjever
Sezone
2022/23
Početna
Prva liga-Sjever